Bemutatkozás

Nagykanizsa kulturális életének motorja a Kanizsai Kulturális Központ. Székhelye az impozáns, Ybl Miklós-díjas Erdélyi Zoltán által tervezett, 1976-ban átadott Hevesi Sándor Művelődési Központ. Az épület egyedi hangulatú, exkluzív belső terekkel rendelkezik. A 2007-es felújítását követően is megőrizte egy-egy szeletében a „retró életérzést”, miközben modern rendezvényhelyszínné alakult át.

A KKK széleskörű közművelődési tevékenységet folytat. Évente 20-30 színházi előadást, 15-20 komolyzenei hangversenyt, 10-15 könnyűzenei koncertet és számtalan iskolai és városi programot rendez. A színházbérleti rendszer a zalaegerszegi, veszprémi és budapesti társulatokra épül, de más vidéki és határon túli színházakat is vendégül lát. A színházszerető közönségnek nyáron a Kanizsai Nyári Színház kínál igényes szórakozást.

Az intézmény számos kisközösségnek, szakmai alkotóműhelyek ad otthont (részletesebben lásd klubok). Több civil szervezet végzi tevékenységét az intézmény munkatársainak módszertani útmutatása, szakmai támogatása révén.

2008

Több intézmény összevonásával megalakul a Kanizsai Kulturális Központ

Az intézmény elnyeri jelenlegi működési formáját, magába olvasztva a Hevesi Sándor Művelődési Központot, Móricz Zsigmond Művelődési Házat, Medgyaszay Házat – valamint négy városkörnyéki kulturális színteret, melyek a következők: Bagola, Bagola-Fakos, Sánc, Bajcsa.


Jazz

A Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál négy évtizede hazánk egyik legrégebbi jazz-programja, világhírű muzsikusok szereplésével, mely manapság JazzKanizsa fantázianéven fut.

Tavaszi Művészeti Fesztivál

„Tavasz a kultúrában – Kultúra a tavaszban” címmel, 1993-ban indult útjára városunkban az a kulturális rendezvénysorozat, amely – a tavasz, a megújulás jegyében – csokorba kötötte a nívós művészeti programokat, s a nagykanizsai közönség számára valódi különlegességeket kínált. Az eseménysorozat a kezdetektől lehetőséget adott a helyi művészeti értékek és a tehetséges előadók felmutatására is.
A kezdeményezés töretlenül fejlődött, egyre népszerűbbé vált Nagykanizsán olyannyira, hogy 1998-tól fesztivállá nőtte ki magát, s előbb Tavaszi Zenei Fesztivál elnevezéssel, majd pedig – 2000 óta – Tavaszi Művészeti Fesztiválként minden évben megrendezésre kerül.

Ismeret és család

Ismeretterjesztő előadásokat, szabadegyetemi sorozatokat és kedvelt közhasznú tanfolyamok kínál az érdeklődőknek.
Évszakonként kerülnek megrendezésre a Családi Hétvégék, mely során minden korosztály talál valamilyen számára érdekes kulturális eseményt.

Képzőművészet

Népszerűek a Hevesi Sándor Művelődési Központ Ősze András galériájában megrendezésre kerülő képzőművészeti tárlatok, de a tanulóifjúság is bemutatkozhat alkotásaival az Ifjúsági Galériában. Immár több mint négy évtizede – kétévente – kerül meghirdetése az „Életünk” Országos fotópályázat, amelyre 2-300 fotó érkezik nemcsak az országból, de határainkon túlról is.

Színház terem

HELYSZÍNE A KREATIVITÁSNAK

A szervezet széleskörű közművelődési tevékenységet folytat nem csupán a településen, hanem a közel 80 ezres kistérségben. Évente 20-30 színházi előadást, 15-20 komolyzenei hangversenyt, 10-15 könnyűzenei koncertet és számtalan iskolai és városi programot rendezünk. A színházbérleti rendszer a zalaegerszegi, veszprémi és budapesti társulatokra épül, de más vidéki és határon túli színházakat is vendégül lát. A színházszerető közönségnek nyáron a Kanizsai Nyári Színház kínál igényes szórakozást.

Mi az a Kanizsa Kártya?

A Kanizsa kártya Nagykanizsa Megyei Jogú Város által kibocsátott kártya,
amely különböző kedvezményeket biztosít a nagykanizsai polgárok részére.

Célja, hogy a kártyatulajdonosok számos kedvezményhez jussanak az
egyes önkormányzati intézmények, illetve vállalkozások szolgáltatásainak
igénybevétele esetén. 3 önkormányzati intézmény mellett 63 kanizsai üzlet,
illetve szolgáltatást nyújtó vállalkozás biztosít 5-10-20, sőt 50%
kedvezményt. A teljes lista: http://www.kanizsakartya.hu/

Kik igényelhetnek Kanizsa kártyát?
A kártyát minden olyan nagykanizsai lakos megvásárolhatja, aki állandó
nagykanizsai lakóhellyel rendelkezik. Az igényléshez csak a személyi
igazolvány és a lakcímkártya szükséges, valamint a kártya 2.000 Ft éves
díjának befizetése, nyugdíjasok esetén 1.000 Ft.

Mennyi idő alatt készül el a kártya?
A kártya nyomdai előállításának ideje: 2-3 hét.

Információ a kártya hosszabbításáról
Kanizsa kártya a kiállítás napjától számított 1 évig érvényes, érvényességi dátuma a hátlap jobb felső részén található.
A hosszabbítás díja a korábbi kártyaigénylésnek csupán 50%-a, ami 1.000 Ft-ot jelent.

Igénylés helye:
Tourinform Iroda
Nagykanizsa, Erzsébet tér 21.
Tel.: +36 93/ 313 285; +36 20/ 298 26 18
E-mail: nagykanizsa@tourinform.hu
Honlap: http://tourinformnagykanizsa.hu

Miért érdemes bérletet venni?

- Az érvényes Kanizsai Kártya birtokosok 20 százalékkal olcsóbban jutnak hozzá a bérlethez.

- Bármely színházi bérlet felmutatásával 15 százalék kedvezmény jár a Kanizsa Centrumban található Libri Könyvesboltban.

- Nálunk a néző biztonságban érezheti magát, hiszen nézőtéri légkezelő egységünkbe egyedi UV-C germicid lámpát építtettünk be, mely elpusztítja a levegőben szálló kórokozókat (vírus, baktérium, gomba és azok spórája).

Megszakítás